Blijspelen

Een overzicht van uitgebrachte blijspelen. Alle blijspelen zijn in het Nederlands en in het Gelders dialect beschikbaar, en enkele stukken in het Fries.

't Is een hele klus

Dit jaar heb ik een nieuw toneelstuk uitgebracht: 't Is een hele klus. En dat was het ook voor mij persoonlijk in een periode waarin alles even anders was - desondanks heb ik er met heel veel liefde en plezier aan gewerkt en ben ik zeer blij met het resultaat! " 't Is een hele klus" is een blijspel in drie bedrijven voor 8 personen, 4 mannen en 4 vrouwen of 3 mannen en 5 vrouwen.

Uitgeverij Vink 32763. Verkrijgbaar in het Nederlands en Gelders dialect.

't is "Bingo" op de camping

Komisch blijspel met een verrassend decor in 3 bedrijven voor 8 personen en een cavia (ook zeer geschikt als openluchtspel)

Dames/ heren 5/3 3/6 of 4/4  (de vriendinnen Hetty en Gemma kunnen ook vrienden of broer en zus zijn)
Jos gaat tegen wil en dank mee naar de camping. Hij vindt het geen kamperen maar 'kramperen'. Hij moppert op alles en iedereen. Hij had liever in een hotel gezeten. Ook de buren vindt hij drie keer niks. Wie neemt er nu ’n cavia mee op vakantie? Die krijgt achteraf nog ’n lang staartje.

Uitgeverij Vink: 28313

Bruin Café Dubbel D
(Bruun café dubbel D) ( Brún kafee dûbel D)

Waarom Dubbel D?
Een kluchtig blijspel voor 10 personen 5/5 en een hondje. 
Nee hoor, het is niet wat je denkt. Dubbel D staat voor Derkje en Dorien. Het zijn een paar vrolijke, jolige zussen, die samen een bruin café runnen. Het café wordt bezocht door uitgesproken karakters. 

Uitgeverij Vink nummer 28313

Baakman & Baakman 
(Baokman & Baokman)

Blijspel in 3 bedrijven voor 10 personen.

Dames/ heren. 6/4, 4/6 of 5/5 (het echtpaar Reewinkel kun je zelf naar keuze invullen)

Het stuk speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baakman. Bij de broers komt van alles over de vloer. Maar niet iedereen komt met de beste bedoelingen. Zeker als het blijkt dat er wat te halen valt. Zelfs de politie bemoeit er zich mee. Als dat maar goed afloopt.

Als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer (A'j mien vuult, dan zeg i-j niks meer) (Soest'feile wat ik fiel, dan piipest wol aors) 

Het blijspel ''Als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer'', speelt zich af in de eetkamer van het garagebedrijfje, annex benzinepomp. Moeder Sien, probeert er het beste van te maken, maar dat valt niet mee. Schoonmoeder heeft last van een chronische klaagziekte, waar zoon Sam op een bijzondere manier de draak mee steekt. Vader Joost en zijn zeer cynische werknemer Hein leiden voor een groot gedeelte de garage met de ''hulp'' van Sam.

Een blijspel voor 10 personen 6 dames 4 heren. 5/5 kan ook, dan wordt oma een opa.

 

Aalbers Brocante & Antiek

Blijspel in 3 bedrijven voor 10 personen
Dames/heren  5/5 of 6/4

Er gebeurt altijd wat in de Antiek en Brocante winkel van Alfons en Trudie Aalbers. Koopjesjagers, eerlijke en minder eerlijke personen passeren de revue.

Mensen die wat te koop aanbieden of zichzelf in de aanbieding doen. Familieleden die “problemen” komen bespreken en ruzies uitvechten.

Uitgeverij Vink: 28790

Bij de dokter
(Bi-j de dokter)

Evelien Evers Blijspelen

Kluchtig blijspel in 3 bedrijven voor 13 personen.
7 Dames, 6 Heren.

Er is een nieuwe arts in de praktijk van dokter Zijlsma, en ieder denkt er het zijne van. Hij is toch geen familie van Mulleman die vroeger in het buitengebied woonde? Wat was daar toch mee? Bijna niemand weet iets. Wie wel wat weet, zegt niets. Het is dan ook een en al roddel en achterklap in de wachtkamer. Een eigentijds stuk met sterk uiteenlopende karakters en veel humor en een verrassend decor.

Uitgeverij Vink: 25979

Als er maar 'Muziek' in zit
(As de maor "muziek" in zit)

Blijspel in drie bedrijven. 6 dames, 4 heren.

Er gebeurt altijd wat in de muzikale familie Derksen. Joris zorgt regelmatig voor opschudding, met steeds ’n ander vriendinnetje.

Waarom moet het toch altijd zo’n aparte verschijningen zijn? Al met al ’n stuk met veel humor en rare verwikkelingen.

Dit stuk is zeer geschikt voor een toneelgroep met veel jongeren.

Uitgeverij Vink 26608 

Appartementencomplex De Zon
(Appartementencomlex 't Zönneken)

Eenakter. 5 dames, 2 heren .

De bewoners van “de Zon” wonen al een hele poos samen in ’t appartementencomplex. De sfeer onderling is niet altijd om over naar huis te schrijven. Ze kunnen van ’n mug ’n olifant maken. Dat vroeger alles veel beter was hoor je dan ook geregeld. Zo gauw er sprake is van sloop is er eerst paniek gevolgd saamhorigheid.

Uitgeverij Vink 29051