Nederlandstalige stukken

‘t Is “Bingo”op de camping.              Bestelnummer 28313 Uitgeverij Vink Alkmaar

‘n Blijspel in drie bedrijven door Evelien Evers. Avondvullend

Ook met wat aanpassingen geschikt te maken als openluchtspel

Vijf vrouwen en drie mannen en ’n cavia. (met een kleine aanpassing kan het ook met drie vrouwen en vijf mannen gespeeld worden. Gemma wordt dan Gerhard en Hetty, Henk-Jan)

Een komisch blijspel met ’n verrassend decor. (de zijwanden worden omgetoverd tot twee stacaravans) Jos gaat tegen wil en dank mee naar de camping. Hij vindt het geen kamperen maar kramperen. Dat laat hij dan ook goed merken. Hij moppert op alles en iedereen. Het is hem helemaal niets waard, hij had liever in een hotel gezeten. Ook de buren vindt hij drie keer niks. Ze lijken wel niet goed wijs. Wie neemt er nu ’n cavia mee op vakantie? Die krijgt achteraf nog ’n lang staartje. Het bezoek wordt ook al niet op prijs gesteld. Het is nu eenmaal zo: “Wat je zaait dat zul je oogsten” en dat doet Jos dan ook!   

 

Decor: De beide zijwanden van de coulissen worden omgetoverd tot twee heuse stacaravans. Met allebei ‘n deur en ‘n raam. Jos zijn caravan heeft ’n klapraam. De achterwand wordt ‘n groenstrook. Er is een afscheiding tussen de tuintjes. Aan de achterkant wat hoger en op niets uitlopend. Aan beide kanten staat eenvoudig tuin meubilair. Aan de kant van Hetty en Gemma ligt ’n gezellig tafelkleedje op de tafel en staat ’n rode bloempot met ’n plantje er in. Achter beide caravans is een looppad de ene naar links de andere naar rechts. Verder naar eigen inzicht.

“Baakman & Baakman” Bestelnummer 27118/A 3468 Uitgeverij Vink Alkmaar. Avondvullend stuk.

 

’n Blijspel in drie bedrijven: 5 Vrouwen en 5 mannen. Door een kleine aanpassing in de tekst kunnen Oscar en Olga ook twee vrouwen zijn, of twee mannen.

 

’t Stuk speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baakman. Harm de oudste, is aartslui en een uitvinder van niks. Hij is ook behoorlijk zuinig.  Daarom kiest hij ervoor ‘s winters in de schuur te wonen. Dan kan hij mooi op de houtkachel koken, want die brandt toch al. Zijn broer Leo, is ’n hardwerkende bouwvakker, die zich ’n beetje in de hoek laat drukken. Bij de broers komt van alles over de vloer. Van de getrouwde zuster Ans met haar alles behalve sympathieke vent Gerrit en hooghartige dochter Karin, tot de bemoeizuchtige buurvrouw Leida. Ook ’t fanatiek wandelende stel Oscar en Olga komt regelmatig. Job de huisvriend, is ook niet uit de schuur weg te slaan. Maar niet iedereen komt met de beste bedoelingen. Zeker als het blijkt dat er wat te halen valt. Zelfs de politie bemoeit er zich mee.  Als dat maar goed afloopt….  

Het blijspel speelt zich af in de schuur van de broers Baakman. Het is er erg rommelig. In het midden staat een oude potkachel, die op hout gestookt wordt. ( dit kun je simuleren door er een rode lamp in te laten branden) Er wordt ook op gekookt ( dit kun je doen door een inductie plaatje onder de ringen te bevestigen)

Er is een deur die naar het woonhuis gaat en de ander gaat naar de groentetuin. Er is ook een raampje. Het ziet er allemaal armetierig en smoezelig uit. Er hangt een waslijn, met ’n paar versleten vodden. ’n Stuk of wat oude stoelen en een oude tafel. Voor de rest veel oude troep. Gereedschap, planken, buizen, enz. In het kort ’n zootje.

Een blijspel in drie bedrijven. Avondvullend speelduur 90 tot 120 min. Bestelnummer A 3438 Vink Alkmaar.

Dit stuk is zeer geschikt voor een toneelgroep met veel jonge mensen. 6 vrouwen (vier jonge dames) en 4 mannen (een jonge man)

Er gebeurt altijd wat in de muzikale familie Derksen. Joris zorgt regelmatig voor opschudding met steeds 'n ander vriendinnetje. Waarom wil hij toch niet verder met Desi? 't Is toch zo'n aardig meisje vinden pa en ma. (Joris heeft daar een heel andere mening over.) Ze zit net als vader Derksen en Joris bij de muziek. Dan weet je wat je kunt verwachten, vindt pa en ma. Waarom moeten het toch altijd van die aparte verschijningen zijn. Of een die voordurend met haar iphone   zit te spelen? Waarom neemt hij geen voorbeeld aan Sandra, die al jaren met Dr. André Platvoet omgaat. Joris en André liggen niet bepaald op dezelfde golflengte. Wat moet Sandra toch met zo'n nerd. Joris en opa hebben dezelfde mening. Die vent valt in de familie behoorlijk uit de toon. Oma Lieftink is de stoorzender van het geheel. Wat kan dat mens zeuren. Er klinkt zo nu dan ook  een behoorlijke valse noot van opa zijn kant. Al met al 'n stuk met veel humor en rare verwikkelingen.

Kluchtig blijspel in drie bedrijven voor 7 dames, 6 heren (zonder dubbelrollen). Fig. mogelijk. Speelduur 90 - 120 min. Bestelnummer A 3379 Vink Alkmaar.

Wil je een keer wat anders dan een doorsnee huiskamerdecor, dan is "Bij de dokter" iets voor jullie. Het decor is verdeeld in twee gedeelten. Het ene gedeelte is de wachtkamer en het andere is de spreekkamer. Deze verdeling wordt extra benadrukt door de decorstukken en de wisselende belichting.

Een kluchtig blijspel in 3 bedrijven voor 5 dames, 5 heren en een hondje. Speelduur 90 - 120 min. Bestelnummer A 3339 Vink Alkmaar.

Waarom dubbel D? Nee hoor, het is niet wat je denkt. Dubbel D staat voor Derkje en Dorien. Het zijn een paar vrolijke, jolige zussen, die samen een bruin café runnen. Het café wordt bezocht door uitgesproken karakters.

Avondvullend blijspel voor 6 dames en 4 heren. Speelduur 90 - 120 min. Bestelnummer A 3292 Vink Alkmaar.

Het blijspel ''Als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer'', speelt zich af in de eetkamer van het garagebedrijfje, annex benzinepomp. Moeder Sien, probeert er het beste van te maken,maar dat valt niet mee.